Kokonaisvaltainen energiatekninen osaaminen kiinteistöistä teollisuuden lämpö- ja höyrylaitoksiin.
Tutustu referensseihimme

Blogi

Syksy saapuu − Tarkista lämmitysjärjestelmien kunto

Lämmityskausi alkaa olla vahvasti käsillä ja nyt syksyn tullen on viimeistään hyvä aika tarkistaa lämmitysjärjestelmien kunto ja tehdä tarvittavat huollot, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä pakkaskaudella.

Lue lisää

Höyryoppia maailmalta

Kesäkuussa toteutimme ensimmäistä kertaa asiakkaidemme kanssa koulutusmatkan TLV:n Euroopan pääkonttorille Saksaan.

Lue lisää

Ennakoiva kunnossapito säästää rahaa ja tuo tuotantoon lisätehoja

Nykyaikaisessa energiantuotannossa prosessien luotettavuus ja tehokkuus ovat avainasemassa. Kunnonvalvonta ja ennakoiva kunnossapito pitävät prosessit toiminnassa – ja tuovat lopulta säästöjä.

Lue lisää

Vesi-isku, mikä se on?

Nesteessä etenevät paineiskut, tässä tapauksessa vesi-iskut eli water hammerit voivat pahimmassa tapauksessa rikkoa höyry- tai lauhdeputkiston, ja aiheuttaa jopa hengenvaaran.

Lue lisää

Energiaperiaate ja energian säilymislaki

Energia ei koskaan häviä, mutta se voi muuttaa ilmenemismuotoaan. Energia voi siirtyä liike-energiana kappaleesta toiseen tai se voi muuttua toisen tyyppiseksi energiaksi, kuten vaikkapa lämmöksi.

Lue lisää

Toimiva lauhteenpoisto pitää höyryjärjestelmän energiatehokkaana

Höyryjärjestelmän tehokas toiminta edellyttää, että putkistossa kulkee ensisijaisesti pelkkää höyryä, eikä esimerkiksi ilmaa tai lauhtunutta vettä. Kaikki ylimääräinen pitää saada järjestelmästä pois häiritsemästä sen tehokasta toimintaa.

Lue lisää

Energytech on nyt TLV:n maahantuoja

Energytech tuo nyt ainoana Suomeen TLV:n japanilaisvalmisteisia höyryarmatuureja, eli mm. teollisuuskäyttöön tarkoitettuja lauhteenpoistimia ja paineenalentimia.

Lue lisää

Öljypolttimen huolto

Öljypolttimen teknis-taloudellinen käyttöikä on noin 12–15 vuotta ja se tulisi huoltaa rutiinitoimenpiteenä n. vuoden välein. Huollon tekemisessä on syytä olla apuna tarkat mittalaitteet, oikeat työkalut ja varaosat sekä vahvaa ammattitaitoa hyvän palamisen aikaansaamiseksi.

Lue lisää

Miten asentajan pätevyyden voi tarkistaa?

Sähkötöiden tekeminen, kylmäalalla toimiminen sekä kaasujen ja palavien nesteiden kanssa työskentely on aina luvanvaraista toimintaa. Esimerkiksi lämpöpumpun asentaminen edellyttää, että asentajalla on sekä kylmäalan, että sähköalan pätevyys.

Lue lisää

Mistä lämpöpumpun lämpö tulee?

Otsikossa mainittu kysymys tulee vastaan tuon tuosta, joten tässä tekstissä pyrimme vastaamaan kysymykseen niin selkeästi ja yksinkertaisesti kuin se on mahdollista.

Lue lisää

TLV      Luotettava kumppani

Copyright © 2024 Energytech Finland Oy