Lämmityskausi alkaa olla vahvasti käsillä ja nyt syksyn tullen on viimeistään hyvä aika tarkistaa lämmitysjärjestelmien kunto ja tehdä tarvittavat huollot, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä pakkaskaudella.
Kesäkuussa toteutimme ensimmäistä kertaa asiakkaidemme kanssa koulutusmatkan TLV:n Euroopan pääkonttorille Saksaan.
Nykyaikaisessa energiantuotannossa prosessien luotettavuus ja tehokkuus ovat avainasemassa. Kunnonvalvonta ja ennakoiva kunnossapito pitävät prosessit toiminnassa – ja tuovat lopulta säästöjä.
Nesteessä etenevät paineiskut, tässä tapauksessa vesi-iskut eli water hammerit voivat pahimmassa tapauksessa rikkoa höyry- tai lauhdeputkiston, ja aiheuttaa jopa hengenvaaran.
Energia ei koskaan häviä, mutta se voi muuttaa ilmenemismuotoaan. Energia voi siirtyä liike-energiana kappaleesta toiseen tai se voi muuttua toisen tyyppiseksi energiaksi, kuten vaikkapa lämmöksi.
Höyryjärjestelmän tehokas toiminta edellyttää, että putkistossa kulkee ensisijaisesti pelkkää höyryä, eikä esimerkiksi ilmaa tai lauhtunutta vettä. Kaikki ylimääräinen pitää saada järjestelmästä pois häiritsemästä sen tehokasta toimintaa.
Energytech tuo nyt ainoana Suomeen TLV:n japanilaisvalmisteisia höyryarmatuureja, eli mm. teollisuuskäyttöön tarkoitettuja lauhteenpoistimia ja paineenalentimia.
Öljypolttimen teknis-taloudellinen käyttöikä on noin 12–15 vuotta ja se tulisi huoltaa rutiinitoimenpiteenä n. vuoden välein. Huollon tekemisessä on syytä olla apuna tarkat mittalaitteet, oikeat työkalut ja varaosat sekä vahvaa ammattitaitoa hyvän palamisen aikaansaamiseksi.
Sähkötöiden tekeminen, kylmäalalla toimiminen sekä kaasujen ja palavien nesteiden kanssa työskentely on aina luvanvaraista toimintaa. Esimerkiksi lämpöpumpun asentaminen edellyttää, että asentajalla on sekä kylmäalan, että sähköalan pätevyys.
Otsikossa mainittu kysymys tulee vastaan tuon tuosta, joten tässä tekstissä pyrimme vastaamaan kysymykseen niin selkeästi ja yksinkertaisesti kuin se on mahdollista.