Kokonaisvaltainen energiatekninen osaaminen kiinteistöistä teollisuuden lämpö- ja höyrylaitoksiin.
Tutustu referensseihimme

Höyrynkehitin ja höyrykattilat

Huollamme ja asennamme erilaisia höyrykattiloita, höyrynkehittimiä sekä höyryputkistovarusteet, kuten paineenalentimet, varoventtiilit, ylivirtausventtiilit ja säätöventtiilit. Mikään höyrynkehitin tai höyrykattila ei ole meille tuntematon, hallitsemme niin pysty- kuin vaakamalliset laitteet.

Kysy lisää höyrynkehittimestä

Höyrynkehitin ja höyrykattila – laitteiden väliset erot

Höyryä käytetään erittäin paljon teollisuuden eri prosessissa sekä lämmityksessä. Syy vesihöyryn suosioon perustuu suureen entalpiaan eli lämpösisältöön. Suuri entalpia perustuu faasimuutokseen eli höyrystyessään aine sitoo itseensä suuren määrän energiaa. Esimerkiksi yksi kilogramma 100 °C lämpötilassa olevaa vettä sisältää noin 117 Wh sitoutunutta energiaa, kun taas yksi kilogramma 101 °C lämpötilassa olevaa vesihöyryä sisältää noin 712 Wh sitoutunutta energiaa.

Höyrykattilassa kulutusvaihteluiden vaikutus höyryn paineeseen on pienempi, koska kuumaa vesimassaa on enemmän tehovaihteluiden tasaamiseen. Höyrynkehittimellä toteutetussa laitteistossa suuret kulutusvaihtelut aiheuttavat myös helposti suurta paineen vaihtelua höyrylinjassa.

Koska höyrykattila- ja höyrynkehitinlaitteiden välillä on suuria eroavaisuuksia, tulee sopiva laite valita aina käytössä olevan kohteen tarpeen ja höyryjärjestelmän kulutuslaitteiden ominaisuuksien mukaan.

Höyrykattila

Höyrykattilan nuohous

Mihin höyryä käytetään?

Höyryä käytetään erittäin paljon teollisuuden eri prosessissa sekä lämmityksessä. Syy vesihöyryn suosioon perustuu suureen entalpiaan eli lämpösisältöön. Suuri entalpia perustuu faasimuutokseen, eli höyrystyessään aine sitoo itseensä suuren määrän energiaa. Esimerkiksi yksi kilogramma 100 °C lämpötilassa olevaa vettä sisältää n. 117 Wh sitoutunutta energiaa, kun taas yksi kilogramma 101 °C lämpötilassa olevaa vesihöyryä sisältää n. 712 Wh sitoutunutta energiaa.

Suuren entalpian ansiosta vesihöyryllä on helpompi siirtää suuria energiamääriä kuin lämmitetyllä vedellä. Lisäksi höyry liikkuu putkistossa omavoimaisesti toisin kuin vesi, joka tarvitsee avuksi aina erillisiä pumppuja.

Edellä mainituista syistä höyrykattilat ja höyrynkehittimet ovat erittäin yleisesti käytössä lämpöä ja suuria energiamääriä tarvitsevilla teollisuuden aloilla, kuten elintarviketeollisuus, paperiteollisuus, kemianteollisuus, pesulat, voimalaitokset yms.

Ota yhteyttä ammattilaisiin

Höyryjärjestelmiin liittyvät velvoitteet

Höyrykattila ja höyrynkehitin ovat painelaitteita, joiden käytöstä säädetään erilaisilla asetuksilla. Lista asetuksista löytyy Turvallisuus- ja kemikaaliviraston sivuilta. Tietyn teholuvun ylittävät painelaitteet tulee rekisteröidä ja niille tulee nimetä käytönvalvoja. Meiltä saa hankittua myös käytönvalvontaa. Lisäksi rekisteröidyille painelaitteille tulee teettää lakisääteiset määräaikaistarkastukset. Painelaitteiden määräaikaistarkastuksia tekevät ainakin seuraavat tarkastuslaitokset: Insteam, Inspecta ja Dekra.

Mitä kaikkia höyryjärjestelmiin liittyviä töitä me teemme?

  • Asennamme ja huollamme useita erilaisia höyrynkehitin- ja höyrykattilajärjestelmiä.
  • Asennamme höyrykattiloihin sekä höyrynkehittimiin eri polttoaineilla toimivia polttimia.
  • Meiltä myös painelaitteiden käytönvalvonta.
  • Erilaisiin höyrynkehitin- ja höyrykattilakokonaisuuksiin liittyvät sähkö- ja automaatiotyöt kuuluvat myös osaamisalueeseemme.

Käy tutustumassa myös maahantuomiimme TLV paineenalentimiin sekä lauhteenpoistimiin tästä linkistä.

Höyrynkehitin höytykattila

Miksi tilata höyrynkehitin tai höyrykattila meiltä?

  • Kaikilla asentajillamme on alalta vähintään 10 vuoden kokemus ja ammattitaito.
  • Kaikki höyrynkehitin ja höyrykattilalaitteet prosesseineen ovat meille tuttuja.
  • Panostamme työn laatuun.
  • Asiakkaamme ovat pitkäaikaisia ja tyytyväisiä.
  • Palvelumme on joustavaa ja nopeaa.
  • Hallitsemme kokonaisuuksien eri osa-alueet.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

TLV      Luotettava kumppani

Copyright © 2024 Energytech Finland Oy