Kokonaisvaltainen energiatekninen osaaminen omakotitaloista teollisuuden lämpö- ja höyrylaitoksiin.
Tutustu referensseihimme

Maalämpö kerrostaloon

Maalämpö voi tuoda kerrostaloasumiseen merkittäviä säästöjä. Maalämpöjärjestelmä kerrostalossa on sekä kustannustehokas että ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu. Asennamme maalämpöjärjestelmiä kerrostaloihin kokemuksen tuomalla varmuudella koko Suomen alueella. 

Kysy lisää maalämmöstä

Miksi maalämpö on niin suosittu kerrostaloissa?

Maalämpö on uusiutuva ja puhdas energiamuoto, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti kerrostaloon. Suljetusta prosessista ei siirry päästöjä maaperään tai ilmaan, eikä prosessista synny jätettä. Järjestelmä toimii sähköllä, mutta sen sähkönkulutus on merkittävästi pienempi verrattuna esimerkiksi sähkö- tai kaukolämpöjärjestelmän energiankulutukseen.

Säästä kustannuksissa, valitse maalämpö kerrostaloon

Vaikka maalämpöjärjestelmän asennus on kohtalainen investointi, voidaan pidemmällä aikavälillä lämmityskuluihin saada merkittäviä säästöjä alhaisten käyttökustannusten seurauksena. Kun maalämpö asennetaan kerrostaloon, on mahdollista saavuttaa parhaimmillaan jopa seitsemänkymmenen prosentin säästö verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin.

Yhdistäminen aurinkosähköjärjestelmään tai poistoilmalämpöpumppuun

Liittämällä maalämpöjärjestelmän yhteyteen aurinkosähköjärjestelmä tai poistoilmalämpöpumppu voidaan sähkönkulutusta pienentää entisestään. Kun maalämpö asennetaan esimerkiksi kerrostaloon, siitä saatu lämpöenergia on jopa kolmin- tai nelinkertainen verrattuna sähkönkulutukseen.

Mietitkö, voisiko maalämpö olla oikea ratkaisu kerrostaloonne?

Haluan tietää lisää maalämmöstä >

Maalämpöpumpun toimintaperiaate

Maalämpö on maaperään auringon säteilystä sitoutunutta lämpöenergiaa, joka otetaan talteen lämmönkeruuputkistolla tai lämpöpumpulla ja siirretään sitten rakennuksen lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Useimmiten lämmönkeruuputkisto asennetaan kallioon porattuun lämpökaivoon. Lämmönkeruuneste kiertää putkistossa, jossa se lämpenee muutamalla asteella.

Lämmönkeruunesteen kierrätys

Lämmönkeruuneste kierrätetään lämpöpumpun höyrystimen läpi, jossa sitoutunut lämpö siirtyy kylmäaineeseen höyrystäen sen. Höyrystynyt kylmäaine paineistetaan lämpöpumpun kompressorin avulla, jolloin sen lämpötila nousee merkittävästi. Kuuma kaasu pumpataan lauhduttimeen, jossa se tiivistyy takaisin nesteeksi luovuttaen syntyneen lämmön lämmitysjärjestelmään. Lauhtunut neste palautetaan höyrystimeen, jolloin prosessi alkaa alusta.

Järjestelmän huollon tarve

Maalämpöjärjestelmä kerrostalossa vaatii vain vähän huoltoa, joskin järjestelmä on syytä tarkastuttaa säännöllisin väliajoin ongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Arvokkaimmat kuluvat osat ovat maalämpöjärjestelmässä kompressori ja kiertovesipumput, joista kompressorin käyttöikä on tyypillisesti kaksikymmentä vuotta ja pumppujen yli kymmenen vuotta.

Haluatko kuulla lisää maalämmön eduista?

Onko maalämpöjärjestelmän asentaminen kerrostaloon sinulle ajankohtaista? Me Energytechillä huollamme, asennamme ja korjaamme maalämpöjärjestelmät Salossa, Tampereella sekä koko Suomen alueella. Toteutamme kokonaisvaltaisesti kaikki järjestelmiin liittyvät työt pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla.

Ota yhteyttä, pyydä tarjous kerrostalon maalämmöstä

TLV    Luotettava kumppani

Copyright © 2023 Energytech Finland Oy