Kokonaisvaltainen energiatekninen osaaminen kiinteistöistä teollisuuden lämpö- ja höyrylaitoksiin.
Tutustu referensseihimme

Lauhdepumppu höyryjärjestelmässä

Lauhdepumppuja käytetään tilanteissa, joissa höyryn paine ei riitä siirtämään lauhdetta eteenpäin. Tällaisia tilanteita saattaa syntyä esimerkiksi, jos lauhde pitää nostaa korkealla olevaan tai paineelliseen syöttövesisäiliöön matalalla höyryn käyttöpaineella. Lauhdepumppua voi joutua käyttämään myös pitkien lauhdelinjojen takia, jolloin vastapaine kasvaa liian suureksi.

Kysy lisää lauhdepumpuista

Lauhdepumppujen ominaisuudet

Tuomme maahan TLV:n tuotteita ja valikoimistamme löytyy useita erityyppisiä lauhdepumppuja monenlaisiin tarpeisiin. Lisäksi lauhdepumppuihin löytyy useita erilaisia lisälaitteita pumpun toiminnan valvontaan.

Tutustu lauhdepumppujen valikoimaamme

Mekaaninen lauhdepumppu

Mekaanisessa pumpussa on uimuri, joka nousee lauhdepinnan noustessa. Kun pinta on noussut tarpeeksi, uimuri avaa venttiilin, jonka kautta lauhdepumppuun päässee korkeampipaineista höyryä tai paineilmaa. Paineilma tai höyry ajaa lauhteen eteenpäin pumpusta, jolloin uimuri laskee ja sulkee käyttöhöyryventtiilin. Tämän jälkeen toimintasykli alkaa alusta ja lauhde alkaa jälleen kerääntymään pumppuun. Animaatio mekaanisen lauhdepumpun toiminnasta löytyy täältä.

Mekaanista lauhdepumppua voi käyttää suurimmassa osassa tilanteista, jossa pumppua tarvitaan. Mekaanisia pumppuja voi käyttää myös ATEX tiloissa. Suurimmat vahvuudet verrattuna sähköiseen pumppuun ovat kavitaatio ongelmien puuttuminen, huomattavasti pienempi energiankulutus sekä vähemmän rikkoontuvia osia. Lisäksi TLV:n lauhdepumput ovat helppoja huoltaa, koska kaikki putkiyhteet sijaitsevat päädyssä, jolloin kammion irrottaminen käy helposti ilman putkien irrottamista.

GT10 lauhdepumppu

GT10 lauhdepumppu

GP10 lauhdepumppu

GP10 lauhdepumppu

Mekaaninen lauhdepumppu integroidulla lauhteenpoistimella

Toimintatapa tällä versiolla on sama kuin normaalilla mekaanisella lauhdepumpulla, mutta integroidun lauhteenpoistimen ansiosta nämä GT lauhdepumput käyvät myös suoraan lauhteenpoistimen tilalle tilanteissa, jossa vaaditaan suurta poistokapasiteettia, kuten esimerkiksi suuritehoisissa lämmönvaihtimissa. Animaatio GT lauhdepumppujen toiminnasta löytyy täältä.

Kysy lisätietoja

Hanki tarpeitasi vastaavat tuotteet ja pyydä lisätietoja ottamalla yhteyttä Energytechin ammattilaisiin!

Ota yhteyttä

TLV      Luotettava kumppani

Copyright © 2024 Energytech Finland Oy