Kokonaisvaltainen energiatekninen osaaminen kiinteistöistä teollisuuden lämpö- ja höyrylaitoksiin.
Tutustu referensseihimme

Ennakoiva kunnossapito säästää rahaa ja tuo tuotantoon lisätehoja

Nykyaikaisessa energiantuotannossa prosessien luotettavuus ja tehokkuus ovat avainasemassa. Kunnonvalvonta ja ennakoiva kunnossapito pitävät prosessit toiminnassa – ja tuovat lopulta säästöjä.

PM rikki

Usein ajatellaan, että kunnossapidon pääpaino on vikakorjauksissa ja vuotokohtien tukkimisessa, mistä on aina seurauksena vähintään ylimääräisiä kustannuksia tai häiriöitä tuotannossa – pahimmassa tapauksessa korjaustyöt seisauttavat koko tuotannon.

Syitä tähän on monia. Yleensä yrityksissä tiedostetaan se, että laitteiston kunnolla on merkitystä prosessien toimivuuden kannalta ja ”tulipalojen sammuttaminen” tuo lisäkustannuksia. Tilanne saattaa kuitenkin olla se, ettei kunnossapito kuulu yrityksen ydinosaamiseen tai aika on kortilla, eikä huoltoa vaativia kohteita ehditä selvittää.

On ymmärrettävää, että jos ei ole poltinhuollon ammattilainen, ei välttämättä tiedosta minkälainen vaikutus pelkällä polttimen säädöllä on polttoainetalouteen tai polttimen toimintavarmuuteen. Pieni höyryvuotokin voi näyttää kokonaisuuteen nähden harmittomalta vialta, mutta kuten aiemmassa blogissa jo todettiin, pelkkä vuotava putki tai lauhteenpoistin voi aiheuttaa tuhansien eurojen menetykset vuodessa.

Mitä kuntokartoituksella voidaan saavuttaa?

Laitteiston kunnonvalvonta sekä ennakoiva kunnossapito maksavat itsensä äkkiä takaisin suorina säästöinä sekä paremman mielenrauhan muodossa.

Säännöllisen kuntokartoituksen edut:

  • suorat rahalliset säästöt
  • toimivat laitteet parantavat lopputuotteen/prosessin laatua ja energiatehokkuutta
  • pienemmät huoltokustannukset ja lyhyemmät huoltoseisakit
  • henkilöstön vapautuminen ”tulipalojen sammutuksesta” tuottavampiin töihin
  • työturvallisuuden parantuminen
  • huollon ja korjausten parempi suunnittelu -> halvempaa /nopeampaa
  • toimintavarmuutta ja sitä kautta mielenrauhaa
palanut laitteisto

Kuntokartoitus ja parannusehdotukset

Energytech tekee kuntokartoituksia niin yksittäisille lauhteenpoistimille tai polttimille kuin vaikka koko tuotantolaitokselle. Kartoituksen pohjalta laaditaan raportti, josta käy ilmi havaitut ongelmakohdat ja ehdotukset parannus- tai korjaustoimenpiteistä. Voimme myös auttaa mahdollisten laitehankintojen suunnittelussa ja henkilökunnan kouluttamisessa.

Ota yhteyttä ja varmista tuotantosi toimivuus »

TLV      Luotettava kumppani

Copyright © 2024 Energytech Finland Oy