Kokonaisvaltainen energiatekninen osaaminen omakotitaloista teollisuuden lämpö- ja höyrylaitoksiin.
Tutustu referensseihimme

Paineenalennus­venttiili

Energytechiltä löytyy paineenalennusventtiili jokaiseen tarpeeseen. Maahantuomme TLV:n omavoimaisia sekä toimilaitteella varustettuja venttiileitä. Valikoimistamme löytyy edukkaita suoratoimisia sekä erittäin tarkkoja pilot-ohjattuja venttiileitä, joilla pääsee jopa 0,1 bar tarkkuuteen. Molempia versioita on mahdollista saada myös integroidulla pisaraerottimella, jossa on freefloat uimurilauhteenpoistin.

Monipuoliseen käyttöön

Paineenalennusventtiilejä on mahdollista saada integroidulla pisaraerottimella, jossa on freefloat uimurilauhteenpoistin. Tämä venttiilisarja kulkee nimellä COSPECT. Koko paketti mahtuu standardimittaiseen laippaväliin ja mahdollista lauhteenpoiston juuri ennen paineenalennusventtiiliä, myös ahtaissa ja hankalissa kohteissa.

Yhteystiedot Yhteydenottolomake

Lähes kaikkia venttiilimalleja on saatavilla myös sähköisesti ohjattavilla toimilaitteilla sekä erilaisilla ulkoisilla paineohjauksilla varustettuna. Tutustu valikoimaamme TLV:n sivuilla.

Paineenalennusventtiili ja toimintaperiaate

Tullessaan venttiiliin höyry joutuu ensin kiertämään syklonitoimisen pisaraerottimen kautta ja paineen alennus tapahtuu vasta kosteuden poiston jälkeen. Höyrystä erotettu lauhde poistuu pisaraerottimesta freefloat toimisen uimurilauhteenpoistimen läpi. Tällä tavalla paineen alennus tapahtuu erittäin kuivasta höyrystä, joka paineen laskiessa kuivuu entisestään, jolloin höyryä voidaan käyttää myös kosteudelle herkissä prosesseissa. Integroidun pisaraerottimen ja lauhteenpoistimen ansiosta ruoste, lika ja muut haitalliset materiaalit poistuvat hallitusti, ja tämä taas pidentää paineenalennusventtiilin huoltoväliä sekä käyttöikää. Lisää tietoa ja animaatioita COSPECT sarjan paineenalennusventtiilin toiminnasta löydät TLV:n sivuilta.

cospect-paineenalennusventtiili

COSPECT

cosr-paineenalennusventtiili

COSR

dr20-paineenalennusventtiili

DR20

Pilot-ohjatut paineenalennusventtiilit

TLV:n pilot-ohjattu paineenalennusventtiili on erittäin tarkka ja niillä päästään oikein mitoitettuna jopa 0,1 bar tarkkuuteen. Lisäksi venttiilit ovat helposti huollettavissa, jolloin venttiilin elinkaarikustannukset ovat matalat.

Pilot-ohjatussa paineenalennusventtiilissä paineensäätöjousen kiristäminen aiheuttaa jouseen voiman joka kalvon välityksellä avaa pilot venttiilin. Pilot venttiilistä kulkeva höyry avaa pääventtiilin, jolloin höyry pääsee kulkemaan venttiilin ensiöpuolelta toisiopuolelle ja toisiopuolen paine alkaa nousta. Kun toisiopuolen paine nousee säädettyyn tasoon, niin toisiopuolen höyrynpaine nostaa kalvoa, joka sulkee pilot venttiilin. Tällöin myös pääventtiili sulkeutuu. Tämän kaltainen rakenne mahdollistaa tarkan ohjauksen joka toimii rauhallisesti matalilla höyryn virtauksilla ja tehostetusti virtauksen kasvaessa.

Suoratoiminen paineenalennusventtiili

Suoratoimisessa venttiilissä höyryn paine vaikuttaa suoraan pääjouseen ja koska rakenne on yksinkertaisempi, ovat suoratoimiset paineenalennusventtiilit myös pilot-ohjattuja paineenalennusventtiilejä edullisempia. Yksinkertaisemman rakenteen takia suoratoimisilla venttiileillä ei kuitenkaan päästä samanlaiseen tarkkuuteen kuin pilot-ohjatuilla.

Ota yhteyttä Energytechiin

Tilaa tarvitsemasi paineenalennusventtiili laajasta valikoimastamme. Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa auttaa sinua kaikissa tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä, joten kysy lisätietoja!

Ota yhteyttä »

TLV    Luotettava kumppani

Copyright © 2020 Energytech Turku Oy