Öljypoltinhuolto

Öljypoltinhuolto (myös kaasupolttimet) on suositeltavaa toteuttaa vuoden välein, jotta öljypolttimen toiminnalle on mahdollisimman hyvät edellytykset. Meillä on käytössämme tarkat mittalaitteet, oikeat työkalut, laadukkaat varaosat sekä vahva ammattitaito hyvän palamisen aikaansaamiseksi.

Mitä öljypoltinhuolto sisältää?

Poltinhuollon yhteydessä tarkastetaan ja tarvittaessa vaihdetaan esisuodatin, pumpun suodatin, suutin, kytkinpää, puhallinmoottorin laakerit, esilämmitin, valosilmä, ohjelmarele, pumppu ja öljyletkut. Lisäksi puhdistetaan ilmakanavat ja liekkilevy. Tarkastuksien ja korjausten jälkeen suoritetaan öljypolttimen testikäyttö, jonka yhteydessä mitataan savukaasujen jäännöshappi-, hiilidioksidi-, ja hiilimonoksidipitoisuudet. Mitattujen arvojen perusteella asetellaan polttimelle oikeat säädöt, joilla saavutetaan mahdollisimman hyvä hyötysuhde sekä öljypolttimen paras mahdollinen toiminta.

Öljypoltinhuollon yhteydessä suoritetaan myös muita lämmitysjärjestelmään liittyviä tarkastuksia. Tarkastamme esimerkiksi kalvopaisunta-astian kunnon, kattilatermostaatin toiminnan ja lämmönsäätölaitteen toimivuuden sekä säädöt.

Energytech Turku Oy - Pyydä tarjous öljypoltinhuollosta!

Poltinhuolto Oilon

Mitä hyötyä öljypoltinhuollosta on?

Oikein suoritettu öljypoltinhuolto minimoi poltinhäiriön riskin sekä säästää öljyä, koska palaminen on puhdasta ja tehokasta. Puhtaasti polttava öljypoltin ei myöskään synnytä eristävää ja kattilan hyötysuhdetta huonontavaa nokikerrosta kattilan palopinnoille.

Ajallaan huollettu lämmitysjärjestelmä on myös turvallinen, koska öljypoltinhuollon yhteydessä tarkastetaan osien kunto ja esimerkiksi mahdolliset öljyvuodon riskit sekä sähköiskun vaaraa aiheuttavat ongelmat saadaan korjattua ennen vahingon tapahtumista.

Raportointi ja luvanvaraisuus

Tekemistämme poltinhuolloista ja asennuksista teemme aina huoltopöytäkirjan tai asennuspöytäkirjan, joka saapuu laskun liitteenä. Pöytäkirjaan on merkitty asiakkaan ja järjestelmän tiedot, suoritetut huoltotoimenpiteet, poltinhuollon tehneen yrityksen tiedot, lupanumero ja savukaasuanalyysin tulokset.

Öljypoltinhuollot, polttimien asennukset sekä muut öljylämmityslaitteisiin liittyvät työt ovat luvanvaraisia ja töiden tekemiseen edellytyksenä on, että toiminnanharjoittaja löytyy Turvallisuus- ja kemikaaliviraston hyväksyttyjen liikkeiden rekisteristä. Hyväksytyllä liikkeellä on toiminnan harjoittamiseen vaadittava riittävä työkokemus, osaaminen ja hyväksytysti suoritettu pätevyyskoe.

Luvalliset yritykset voi tarkastaa Tukesin rekisteristä: http://rekisterit.tukes.fi/urakoitsijat/

Öljypoltinhuolto suoritettiin polttimelle

Myös muut lämmitysjärjestelmiin liittyvät työt.

Ouman lämmityksen säädin

Miksi valita Energytech?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Lisätietoa lämmitysjärjestelmistä löydät esimerkiksi Lämmitysenergia Yhdistyksen sivuilta: http://www.ley.fi/tietoa-lammityksesta/.

Lue myös teollisuuden palveluistamme: Höyrynkehitin | Käytönvalvonta

Ota yhteyttä!